Opleidingen

We bieden een gedegen AMV opleiding voor alle leeftijden, met duidelijk leertraject, doelen en kundige docenten. We doen ook aan herscholing en herintreders cursussen. Voor alle blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten is ruimte.

Leden zien wij als het belangrijkste van de vereniging daarom zijn de lessen toegankelijk voor alle inkomens.

Verder zijn wij van mening dat naast het actieve sport en spel, het belangrijk is om spelender wijs kennis te maken muziek. We merken dat het spelen van een instrument de schoolprestaties en zelfvertrouwen doen verbeteren.

We werken met een opleidingsplan om door te groeien naar het grote orkest.

Groeien en genieten door muziek

Muziek heeft kinderen zoveel te bieden. Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook bewezen goed voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Muziek maken, maakt kinderen slim, sociaal én gelukkig. Er komt zoveel bij kijken, concentratie, discipline, doorzetten en zorg dragen voor je eigen muziekinstrument.  Bij de Rijntamboers leer je samenwerken en naar elkaar luisteren. Samen optreden zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Je competent voelen en trots zijn. Daar groeien kinderen enorm van.

Ieder kind heeft talent

Voor ons betekent talentontwikkeling dat een kind de kans krijgt om te leren genieten van kunst en cultuur en om te ontdekken wat het zelf allemaal kan voortbrengen. In de basisschoolleeftijd zijn kinderen het meest ontvankelijk voor muzikale ontwikkeling. Op jonge leeftijd wordt de kiem gelegd voor de toekomst.

Mocht u nieuwsgierig zijn? Kom langs op donderdagavond vanaf 19.30 uur in de Eendenkooi of neem contact met ons op.  Zorgen wij dat er een drankje voor u klaarstaat!

Zoeterwoude-Dorp of Zoeterwoude-Rijndijk

Zoeterwoude heeft de grote luxe van meerdere (drum)fanfares binnen de gemeentegrenzen, wat ervoor zorgt dat muziek maken altijd dichtbij kan. Voor het aanbod in Zoeterwoude-Dorp verwijzen wij u graag door naar onze collega-verenigingen Drumfanfare VIOS en St Jans Fanfare.